Vårens Östgötadagar 2024 på Skeda loge

18-19 maj är det höstens Östgötadagar 2024, på Skeda loge har vi öppet kl 10-16 båda dagarna.

Skeda loge hittar du mellan Slaka och Skeda precis vid avtagsvägen mot Sturefors, söder om Linköping. Detaljerad vägbeskrivning på Google Maps.

Utställare

I år erbjuder vi, precis som vanligt på en hel radda utställare och evenemang:

  • Niklas Storm Photography – Fotoutställningen Skogsbad i skymningslandet.
  • Eknäs design – egendesignade trämöbler och inredning.
  • Vickra – trähantverk och möbler.
  • Siv Bergendahl – Konstutställningen Vårrus.
  • Josefin Svednell – Smycken av vinyl(skivor) mm.
  • På Stinas vis – Handarbeten i tyg.
  • Logens loppis – På loftet har vår loppis öppet.

Mer detaljerade beskrivningar av utställarna och utställningarna hittar du nedan.

 

Siv Bergendahl – Vårrus

Det var en gång en flicka på 8 år som målade gröna himlar och blått gräs.

Fantasin och ett levande inre har alltid funnits där. Starka färger och uttryck som utmanar mig och varandra, bidrar till att ge mångfald och förståelse inför livet självt. Positiva och lekande budskap och färgval väger upp det ofrånkomliga allvar som pågår omkring oss och i att vara människa.

Tema Vårrus: Önskar jag ge betraktaren förtröstan, eftertanke, glädje och positiv energi.

Att måla är att leva med närhet till alla våra sinnen i ett naket tillstånd, som endast en “öppen hand” kan slutföra.

Välkommen att vårrusta dig!

Niklas Storm – Shinrin-yoku

I en värld som blir allt hårdare och där vi de senaste åren drabbats av flera världsomspännande kriser som pandemi, krig, ekonomiska problem och där inte minst klimat- och miljöproblem påverkar alla, har det blivit allt viktigare att hitta sätt att må bra. I Japan skapade man på 80-talet det man kallade skogsbad, Shinrin-yoku, för att hantera stress i arbetslivet, men det fungerar precis lika bra för att må bra även med andra stressfaktorer.

Boken och utställningen är resultatet av Niklas besök och funderingar i olika skogar under de senaste två åren. Mestadels i närområdet runt bostaden men också så långt bort som Mgahinga-berget bland Ugandas dimhöljda Virungaberg.

Niklas storm är internationellt prisbelönt konstfotograf med kameran som duk och naturens former och färger som pensel. Bilderna visas i böcker, utställningar och på nätet.

Driver Galleri FOTOverket som framförallt visar fotoutställningar men också annan konst och FOTOverket som är en print- och ramstudio där fokus ligger på Fine Art prints för utställningar och för fotografer som vill leverera högkvalitativa printar till sina kunder.

Bor mitt i naturen i Arnebo söder om Linköping.

https://niklastorm.com/sv/
@niklastorm
Facebook

Christina Kennås – På Stinas vis

Kreativ, påhittig, verksam, gillar färg och form. Har under åren haft många olika hobby men handarbete har alltid funnits och aldrig bytts ut.

När jag upptäckte quiltvärlden för mer än tio år sedan och insåg vilka möjligheter som fanns där började mitt äventyr. Det som kommer från min symaskin är både stort och smått. Täcken, kuddar, löpare, dukar, underlägg, nessesärer, väskor och många olika förvaringar.

Facebook